Agenda

Hieronder vindt u de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de feministische staking van 8 maart, per stad. De voorbereidende evenementen die voorafgaand aan de staking worden georganiseerd, staan in onze agenda, waarop u zich kunt abonneren.

Aarzel niet om contact op te nemen met uw lokale groep voor meer informatie.

Antwerp

Zondag 8 maart

In Antwerpen vindt de Vrouwenstaking: actie in Antwerpen op 8 maart! plaats, waar je mee kan doen aan verschillende acties vanaf 17u30. De acties gaan door op 3 pleinen, en eisen loonsverhoging, een beter recht op abortus en een versterking van de openbare diensten en de zorgsector. Radio Centraal zal live verslag uitbrengen.

Brussel

Zondag 7 maart

In Brussel spreken we al op 7 maart af voor de Grève Féministe-8 Mars- Assemblées virtuelles om uit te wisselen over onze ervaringen en onze eisen.

Maandag 8 maart

Op 8 maart worden vele stakingspiketten opgezet, overal in de stad! Je kan ze bereiken met de fiets, de 8M-bus of het openbaar vervoer. Ook is er een bijeenkomst om 17u30. Alle info vind je op de pagina van Collecti.e.f 8 maars – Bruxelles.

Gent

Ook in Gent wordt de publieke ruimte bezet door betogingen op verschillende pleinen die verschillende thema’s in de aandacht brengen. Alle info over de acties vind je op Vrouwenstaking: actie in Gent op 8 maart!

Hasselt

Het Collecti.e.f 8 maars Limburg voert actie met een statische betoging waar je toespraken, slam, en andere activiteiten kan bijwonen. Vanaf 17u30 zien we elkaar hier: Als vrouwen stoppen stopt de wereld!

Leuven

In Leuven spreken we af voor Leuven: protestactie tegen Seksisme – coronaproof vanaf 19u!

Louvain-la-Neuve – Nijvel

Het Collecti.e.f 8 maars Louvain-la-Neuve vertrekt in groep om 10h50 om de vakbond ACV WB en diens afgevaardigden te ontmoeten in Nijvel. Deze vragen worden besproken: wat is de impact van seksisme op het werk? Hoe kan je weerstand opbouwen, maar vooral hoe vecht je ertegen en hoe bereik je gelijkheid? Het is ook een kans om vrouwen* te ontmoeten die binnen hun bedrijf staken.

Stuur een bericht naar de pagina Collectif 8 mars Louvain-la-Neuve of een mail naar blanche.garcia@acv-csc.be om deel te nemen. Afspraak bij het busstation om 10u50. Indien je een auto hebt en kan helpen door mensen te vervoeren, neem zeker ook contact op!

Bergen

In Bergen gaat Fortes et fières, Femmes* en colère op de Grote Markt door vanaf 17u30!

Namen

Zondag 7 maart

Op 7 maart kan je tijdens een workshop je slogans, spandoeken… voorbereiden. Meer info bij Collectif 8 mars Namur.

Maandag 8 maart

In Namen gaan we naar de Rassemblement grève des femmes*, een statische betoging !

Charleroi

Als je in Charleroi bent, kan je deelnemen aan de bijeenkomsten van 8 mars – Toutes en grève ! die op verschillende pleinen door Femmes de mars georganiseerd worden. Je kan ook langsgaan bij Distribution d’outils de contestation avec Charlotte Crash om badges, pancartes, stickers… op te halen.

Doornik

In Doornik spreken we af op de Rassemblement grève des femmes* Tournai voor getuigenissen, maar ook theateracties, een koor… Alles wordt gelivestreamed, voor zij die niet ter plaatse kunnen komen.

Alle bijeenkomsten worden coronaproof georganiseerd en de meeste vragen een inschrijving: je vind alle info terug op de pagina’s van de lokale groepen die de acties organiseren.