Meer en meer acties en oproepen vier dagen voor de staking

Ongehoorzaamheidsacties bloeien in de straten als de feministische staking nadert, en oproepen om alles te stoppen op 8 en 9 maart zijn overal.

In Gent en Brussel hebben de lokale overheden de beelden van de stad in paars hersteld. Het toewijzen van de openbare ruimte is essentieel om onze boodschap te laten horen.

Op dinsdag 3 maart heeft de Brusselse Collecti.e.f. samen met Solidaridad Sin Fronteras Bélgica het Zuidstation in beslag genomen voor een flashmob tegen macho-geweld. Enkele dagen voor de feministische staking herinnert Polanski’s overwinning op de Césars ons eraan dat niets zal bewegen zonder een grootschalige beweging.

Stakingsoproepen komen overal vandaan, en zeker in Brussel: bij de ULB, Saint-Louis of INSAS roepen studenten en werknemers op tot een stop op maandag 9 maart. De advocaten roepen ook op tot een staking in Brussel met een piket vanaf 8.30 uur voor de Justitiepaleis. Verenigingen, medisch centrum, HORECA werknemers… Een uitputtend overzicht zal de komende dagen geprobeerd worden, maar het beste is om contact op te nemen met de lokale 8 maars groep die het dichtst bij u in de buurt is. Goede voorbereiding!

We stoppen allemaal, we stoppe, alles, we stoppen overal !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *